Pandekager – tynde og lækre – præcis som du husker din bedstemor lavede dem. Enhver sød tand kan spise dem uden tilbehør, men du skal ikke være bange for at prøve forskelligt tilbehør til pandekagerne af. Prøv fx pandekager med kanel og æbletern, eller rullet med chokoladesovs og hakkede nødder.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel (ca 2,5 dl)
  • 4 mellem æg (eller 3 store)
  • 3 dl mælk (jeg foretrækker kærnemælk, ligesom i vafler, men enhver mælk kan i princippet bruges)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk rørsukker
  • 50 g usaltet smør (bruger du saltet smør i stedet, så spar lidt på det ekstra salt)
  • 1-2 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde

  1. Mel og mælk piskes sammen i en skål. Sørg for at piske alle klumper ud af dejen.
  2. Smørret smeltes på den stegepande, du vil stege pandekagerne på (så sparer du også på opvasken).
  3. Det smeltede smør tilsættes dejen under omrøring.
  4. Æg, salt, rørsukker og vanillesukker tilsættes, og dejen piskes godt igennem. Jo mere luftig dejen er, jo bedre bliver pandekagerne.
  5. Stegepanden opvarmes til middelhøj til høj varme.
  6. På den opvarmede pande, der jo allerede er fedtet af smør fra smeltningen, tilsættes 0,5-0,75 dl pandekagedej. Prøv dig frem med mængden, så den passer til størrelsen på din pande. Sørg for at fordele dejen helt ud til kanten, det giver de pæneste pandekager.
  7. Pandekagerne holdes lune på en tallerken, enten i en opvarmet ovn, under sølvpapir (alufolie) eller et rent viskestykke (bedre for miljøet).
  8. Server med friske bær, is og/eller syltetøj.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.