Kategori: Teknikker

  • Opskrift på biga (tynd surdej)

    Opskrift på biga (tynd surdej)

    En biga er i bund og grund en tynd (våd) surdej. Modsat den klassiske surdej, der mest har konsistens af en klistret dej, er bigaen nærmest flydende – og det er meningen.

    (mere…)

  • Surdej – opskrift og tips

    Surdej – opskrift og tips

    Egentlig er en surdej en ret simpel mekanik: Mel og vand blandes, du venter og pludselig har du en surdej. Sværere er det faktisk ikke.

    Surdejen er et naturligt alternativ til gær, og er den ingrediens i surdejsbaserede brødtyper, der får dejen til at hæve. En surdejsbaseret dej kræver længere hævetid, og du vil opleve at få et mere syrligt brød (hvilket vi er nogle der foretrækker), og ofte også en sejere krumme.

    Opskriften herunder er super nem at starte op med, og du vil kunne holde den i live i mange år, hvis du er lidt ferm.

    (mere…)