At bage brød er fedt, og her på Bagemagasinet har vi efterhånden bagt vores andel af både sublime brød, men også knapt så vellykkede. Et vellykket brød kan opstå med lidt held, men hvis du vil bage fantastiske brød hver eneste gang, så er det vigtigt, at du har 100% styr på bageteknikken.

Ligesom med alt andet, så kommer teknik ikke uden øvelse og viden. Og hvis du har ambitioner om at “up’e dit game på bagefronten, så er det absolut værd at investere i bøger om brød og bagning; bøgerne på listen herunder kommer med redaktionens anbefaling.

Til lejlighedsbageren, der vil lidt mere

Meyers bageri (De bedste opskrifter) – De bedste opskrifter fra Meyers Bageri. Grundigt beskrevede opskrifter på lækre boller og knasende sprøde brød – og selvfølgelig også med alle de lækre opskrifter på det kendte og elskede bagværk fra Meyers Bageri’s søde afdeling.

Den økologiske bager – Er du også vild med de 100% økologiske brød fra Emmerys, og kunne du godt tænke dig at lære hemmeligheden bag? I “Den økologiske bager” deler Nicolai Halken Skytte fra Emmerys ikke kun opskrifterne på alle klassiskerne fra gourmetbageren; du får også en grundig gennemgang af teknikkerne bag, herunder valg af ingredienser og ælteteknik, samt tips til hævning og bagning.

Meyers bageskole – alle kan lære at bage – en brugervenlig og spændende indføring i bageteknik, der tager dig niveauer over de klassiske fødselsdagsboller.

Et ordentligt brød – Camilla Plums fantastisk bog om, at skabe superlækre brød og boller ud af naturlige ingredienser. Bogen indeholder en god bunke lækre opsrkifter på brød, samt masser af viden om bageteknik. Indeholder desuden en afsnit om, hvordan du kan gøre brug af brød, du ikke får spist.

Fuldkornsbrød (Guldensteins specialbageskole) – er du (som jeg) meget stor fan af at udnytte hele kornets indhold af fibre, vitaminer og mineraler, så er fuldkornsbrød vejen frem. Desværre har fuldkornsbrød et noget blakket ry, med billeder af tørre klidboller og seje krummer farende forbi på nethinden. Heldigvis er dette ikke tilfældet henne i virkeligheden, og denne bog er et must-have for dig, der sætter pris på (eller vil lære mere om at bage) et lækkert, saftigt fuldkornsbrød.

Til glutenallergikeren

Bag uden gluten – brød, boller, pizza og dejligt tilbehørgenial bog til dig, der enten ikke tåler gluten eller dig, der bare gerne vil skære lidt ned på kornprodukterne og bevæge dig ud på nyt territorium indne for bagning. Bogen indeholder masser af opskrifter og information om, hvordan du kan skifte hvede, rug og bygkorn ud med andre ingredienser, uden at gå på kompromis med den lækre smag og fornemmelse af nybagt brød fra bageren.

Bag glutenfrit – fra brød og baguette til brownie – glutenfri brød, kager og tærter, der er nemme at gå til i dagligdagen? Det lyder måske umuligt, men ikke desto mindre er det dét, denne bagebog gør op med. Når du har kigget i bogen, står du tilbage med problemet med, hvordan du skal nå at lave alle opskrifterne, og endda helt uden gluten.

Til børnefamilien

Børnenes bagebog – hvis dine børn elsker at bage, så er det denne bog, du skal tage med i køkkenet. Indeholder masser af opskrifter på lækkert bagværk, skrevet til børn med trin-for-trin beskrivelser og behørigt illustreret. Der er bøde klassiske brød og rugbrød, samt lækre kager og muffins.

Mest til kagenørden

Klassisk Tobias – kager og brød fra en amatør til en anden – det kan godt være, at Tobias (kendt fra Bagedysten på DR1) betegner sig selv som amatør, men hans kreative kager og sublime teknik fornægter sig ikke. Det viser sig at spille sig ud til din fordel, for med denne opskriftsbog får du indsigt i Tobias’ tilgang til både ingredienser bagning og hele den kreative proces, der går forud for alle hans fantastisk bagekrationer.

Vi håber, at du kan finde masser af inspiration i listen over bøger om brød, og har du en kommentar om en (eller flere) af bøgerne, så fyr endelig løs i kommentarerne!

Har du en bog du vil anbefale, der ikke er på listen, så vil vi også meget gerne høre om den!

(Disclaimer: Bagemagasinet kan modtage kommision, hvis du vælger at købe bøgerne hos Saxo.com via ovenstående links.)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.